Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

A Bill of Divorcement (Η τραγωδία ενός πατέρα)

Το A Bill of Divorcement είναι ένα βαρύ έργο, βασισμένο σε ένα θεατρικό της Clemence Dane που έχει για θέμα της την επιστροφή του πατέρα στο σπίτι του μετά από 15 χρόνια (!!), ο οποίος ήταν έγκλειστος σε ψυχιατρική κλινική. Θέλει να μπει ξανά στη ζωή της οικογένειας, χωρίς να γνωρίζει όμως ότι η μητέρα και σύζυγος θέλει να τον χωρίσει για να ζήσει με τον εραστή της, και ότι τα παιδιά τους έχουν μεγαλώσει και είναι σαν να μην τον γνωρίζουν.

Βαρύ έργο που ασχολείται με δύσκολα θέματα (αγάπη και απόρριψη, την αντιμετώπιση ενός ανθρώπου με ψυχικά προβλήματα μέσα στην οικογένεια), εντελώς "θεατρική" σκηνοθεσία (βρισκόμαστε εξάλλου στο 1932) από το George Cukor σε μία από τις πρώτες του ταινίες. Στους ρόλους των συζύγων ο John Barrymore και η Billie Burke (στην πρώτη ομιλούσα της ταινία μετά από 10 χρόνια αποχής από τις βωβές). Στο ρόλο της κόρης η εκθαμβωτική Katharine Hepburn στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο. Παρόλο τα 70 λεπτά διάρκειας του έργου, δεν νομίζω ότι θα το παρακολουθήσω ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: