Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Wake in Fright

Καθηγητής σε απομονωμένη περιοχή της Αυστραλίας φεύγει για τις διακοπές των Χριστουγέννων και προσπαθεί να φθάσει στο Σίδνεϋ. Κάνοντας στάση σε μία ιδιόμορφη κωμόπολη ανθρακορύχων, θα χάσει όλα του τα λεφτά και θα αναγκαστεί να εξαρτηθεί από την... καλοσύνη των ντόπιων. Η παρέα με κάποιους περίεργους τύπους θα τον οδηγήσει στο να αντιμετωπίσει τις πιο σκοτεινές πλευρές της ανθρώπινης υπόστασης!

Χριστούγγενα στην Αυστραλία ίσον πολλή μα πολλή ζέστη. Η μπύρα ρέει ασταμάτητα και το σοκαριστικό κυνηγητό των καγκουρό είναι αληθινό (με την άδεια των αρμόδιων αρχών). Όλα αυτά στην καλτ ταινία Wake in Fright, μια ταινία που είχε εξαφανιστεί για χρόνια και επανεκδόθηκε πριν λίγα χρόνια. Η σκηνοθεσία είναι του Ted Kotcheff. Ξέρετε, αυτός που σκηνοθέτησε το Ράμπο: πρώτο αίμα και το Τρελό Σαββατοκύριακο του Μπέρνι! Εδώ μάλλον σε μια απρόσμενη κορύφωση της καριέρας του που επηρέασε ολόκληρο το Αυστραλέζικο σινεμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: