Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Thieves Like Us

Την εποχή που οι δημιουργοί έφτιαχναν μία ταινία (τουλάχιστον) τη χρονιά. Ο Όλτμαν μετά την κωμωδία (MASH), μετά το γουέστερν (McCabe and Mrs. Miller), μετά το θρίλερ (Images), μετά το φιλμ-νουάρ (The Long Goodbye), ασχολείται με το γκανγκστερικό είδος αλλά, φυσικά, με έναν πιο ρεαλιστικό, μη-χολιγουντιανό, αρκετά ήρεμο και εστιασμένο στους χαρακτήρες τρόπο. Όταν κινηματoγραφούσε το βιβλίο του Edward Anderson δεν ήξερε ότι είχε γυριστεί ξανά πριν χρόνια από τον Nicholas Ray στο κλασικό They Live By Night. Δεν πρόκειται να δείτε κάτι αντίστοιχο του Νονού ή του Μπόνι και Κλάιντ. Το Thieves Like Us είναι περισσότερο μια πολύ καλή αναπαράσταση της εποχής του '30 (ειδικά της μετά-κραχ εποχής) με επίκεντρο τρεις δραπέτες που ειδικεύονται στις ληστείες τραπεζών. Πρωταγωνιστικό ζευγάρι ο Keith Carradine και η Shelley Duvall, η οποία εκείνη την εποχή έπαιζε σχεδόν αποκλειστικά σε έργα του Altman.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ζήση μην σταματήσεις ποτέ να γράφεις στο μπλογκ!
Είναι πολύ μεγάλη η προσφορά σου και τα κείμενά σου είναι επιπέδου επαγγελματία σοβαρού κριτικού.

zisis είπε...

Όσο μπορώ, θα προσπαθώ να γράφω. Τα παραλές λίγο, αλλά όπως και να'χει σ'ευχαριστώ!
:-)

Ανώνυμος είπε...

Δεν τα παραλέω καθόλου! Έχεις απίστευτες γνώσεις και έχεις προκαλέσει πανικό στον υπολογιστή μου, έχει πνιγεί από το κατέβασμα των ταινιών που προτείνεις!
Πιστεύω ότι πρέπει να αρθρογραφήσεις έντυπα, ίσως στο περιοδικό σινεμά.