Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Tetro

Ο μέγας Francis Ford Coppola επέστρεψε στην καρέκλα του σκηνοθέτη και μας έδωσε δύο ταινίες το 2008 και το 2009. Η δεύτερη είχε τον τίτλο Tetro, γυρίστηκε στην Αργεντινή με ασπρόμαυρη φωτογραφία (εκτός των έγχρωμων φλας-μπακ) και αποτέλεσε ένα σινεφίλ-δώρο για όλους εμάς που μεγαλώσαμε με τις ταινίες του. Η πιο όμορφη ταινία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Κόππολα, αλλά και η πιο προσωπική του. Η προβληματική σχέση των δύο αδερφών (που υποδύονται οι Vincent Gallo και Alden Ehrenreich) και οι τραυματισμένες οικογενειακές σχέσεις μπορεί να σας θυμήσουν το παραπλήσιο (και αγαπημένο) Rumble Fish, αλλά ουσιαστικά δεν έχουν καμία σχέση. Επειδή σε άλλους άρεσε κι άλλοι το βρήκαν μετριότατο, θα πω μόνο ότι αποτελεί ταινία για σινεφίλ, κυρίως, κοινό. Αν και θα έλεγα ότι εγώ ανήκω στην πρώτη κατηγορία, τα σχόλια μου θα έχαναν την όποια αντικειμενικότητά τους και έτσι... εξαφανίστηκαν.

2 σχόλια:

argiris-cinefil είπε...

Αγαπάμε Francis Ford Coppola. Αν και δεν ξετρελάθηκα αλλά ούτε κι απογοητεύτηκα (κάπου στην μέση δηλαδή) την βρήκα συμπαθητική, ενδιαφέρουσα και το κυριότερο, πιο στέρεα αφηγηματικά από την προηγούμενη δουλειά του, το "Youth Without Youth". Ωραία και η ασπρόμαυρη φωτογραφία της.

2,5/5: Ενδιαφέρουσα

zisis είπε...

Δεν είδα ακόμη το "Youth Without Youth" και δεν ξέρω πόσο όρεξη έχω για να κάτσω να τη δω... Κάποια στιγμή στο μέλλον, μάλλον.