Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

The King of Marvin Gardens

Ο Jack είναι ραδιοφωνικός παραγωγός. Τον καλεί εκτάκτως ο μεγάλος του αδερφός, ο Bruce, στην Ατλάντα για να τον βγάλει από τη φυλακή. Έχουν να ιδωθούν πολλά χρόνια, οπότε ο Jack κάθεται λίγες μέρες παραπάνω με τον αδερφό του και τις δύο φίλες του, μία εκ των οποίων είναι η Ellen Burstyn. Ο Bruce έχει μεγάλα σχέδια για ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στη Χαβάι και θέλει να βάλει στο κόλπο και τον αδερφό του. Του λείπει φυσικά η χρηματοδότηση, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα! Χρωστάει όμως στον «άρχοντα» της περιοχής (που υποδύεται ο Scatman Crothers) και ο Jack θα καταλάβει ότι τα πράματα μπορούν να περιπλακούν επικίνδυνα. Το τραγικό τέλος δεν θα αργήσει να έρθει, αλλά θα έρθει από κει που δεν το περιμένεις.

Χαλαρή κινηματογράφιση από τον Bob Rafelson, αποτυπώνει έξοχα το κλίμα της εποχής και με τη βοήθεια του φοβερού κινηματογραφιστή László Kovács αποτυπώνουν πανέμορφα στο φιλμ τις τεράστειες και άδειες από κόσμο εκτάσεις της Ατλάντα την περίοδο του χειμώνα. Το έργο The King of Marvin Gardens αποτελεί άλλη μια συνεργασία του Jack Nicholson με το σκηνοθέτη, όχι τόσο πετυχημένη όσο η προηγούμενη (Πέντε εύκολα κομμάτια) αλλά αξιόλογη, όπως και να 'χει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: