Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Twentieth Century (Τραίνο πολυτελείας)

Τα παρασκήνια των μεγάλων θεατρικών παραστάσεων του Μπρόντγουεϊ, τη μεγαλομανία των παραγωγών και τα σταριλίκια των... σταρ-ηθοποιών παρουσιάζει ο Howard Hawks το 1934 στην ταινία Twentieth Century. Η οποία είναι βασισμένη στο θεατρικό "Napoleon of Broadway" του Charles Bruce Millholland. Το όνομα της ταινίας αναφέρεται στο τρένο στο οποίο επιβαίνουν κάποια στιγμή όλοι οι πρωταγωνιστές και γίνεται... της κακομοίρας. Ο μέγας σκηνοθέτης του Μπροντγουέι (αλλά και μέγας τύραννος) John Barrymore ανέδειξε και έκανε σταρ την άσημη Carole Lombard. Αυτή, ύστερα από χρόνια υπομονής, τον παράτησε, έγινε διάσημη ηθοποιός στο Χόλιγουντ και οι αποτυχίες γι'αυτόν έρχονται η μία μετά την άλλη. Όταν συναντηθούν στο τρένο, αυτός θα έχει ανάγκη από πρωταγωνίστρια και θα αναγκαστεί να υποδυθεί τον πρώτο και καλύτερο ρόλο της ζωής του για να την ξανακερδίσει: αυτόν του μετανοημένου σκηνοθέτη που ζητάει πίσω τη μούσα του. Μαζί με κάποιες άλλες παράπλευρες ιστορίες και τους ενδιαφέροντες δεύτερους χαρακτήρες, η ταινία ήταν μία απρόσμενη ανακάλυψη για εμένα. Μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς της, μία σπιρτόζικη κωμωδία με κοφτερούς διαλόγους, ένα έργο που αξίζει να ανακαλύψετε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

To Twentieth Century έχει τρομερή πλάκα (ειδικά στο πρώτο μέρος), ο Barrymore στις πρόβες είναι όλα τα λεφτά (κυριολεκτικά δεν μπορούσα να σταματήσω να γελάω) + έχει sexy εμφανίσεις της Carole Lombard (το λέω για τον αντρικό πληθυσμό που διαβάζει το Blog - ειδικά εκείνο το ζιβάγκο δεν υπήρχε πιθανότητα να φορεθεί έτσι λίγους μήνες μετά ;O)

Γεωργία