Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

The Bank Dick

Ο διάσημος κωμικός W.C. Fields, που έχει πει μερικές από τις καλύτερες ατάκες και που έχει πιει ατέλειωτες κανάτες αλκοόλ, γράφει άλλη μια κωμωδία στην οποία έχει τον πρώτο ρόλο. Η ταινία The Bank Dick αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσουν τον κύριο Fields και το ταλέντο του, όσοι δεν τον ξέρουν δηλαδή. Αυτοί που τον γνωρίζουν, μπορούν επίσης να απολαύσουν μια χαριτωμένη κωμωδία της κλασικής εποχής του Χόλιγουντ που αντλεί το χιούμορ της από το σλάπστικ και το βωβό κινηματογράφο αλλά έχει επιπρόσθετα απίστευτες, «πιπεράτες» ατάκες. Εβδομήντα λεπτά σε διάρκεια το σύνολό της, δεν πρόκειται να σας κουράσει καθόλου. Ο Shemp Howard (μέλος των Three Stooges) έχει έναν μικρό ρόλο, υποδύoντας τον μπάρμαν στο μαγαζί που πηγαίνει και κάθεται όλη την ώρα ο Fields.

Όσον αφορά την υπόθεση; O Egbert Sousè (διαβάζεται Σουσέ) που τον κοροϊδεύει η ίδια η οικογένειά του, βρίσκει κατά λάθος δουλειά σκηνοθέτη, βοηθάει στη σύλληψη -κατά λάθος- ενός ληστή τράπεζας, του προτείνει η τράπεζα να δουλέψει ως φύλακας, πείθει το γαμπρό του που δουλεύει σ' αυτήν την τράπεζα να σηκώσει λίγα λεφτά για να αγοράσουν τα δικαιώματα μιας γης που τους προσφέρει ένας απατεώνας. Θα εμφανιστεί όμως ένας κρατικός ελεγκτής και ο Σουσέ θα πρέπει να τον κρατήσει μακριά από την τράπεζα με κάθε τρόπο. Με λίγα λόγια, ένας χαμός!

Δεν υπάρχουν σχόλια: