Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Leave Her to Heaven (Ας την κρίνει ο Θεός)


Ένα χρόνο μετά την επιτυχία της Λάουρας, η πανέμορφη Gene Tierney πρωταγωνιστεί στο έγχρωμο μελόδραμα με γερές δόσεις νουάρ Leave Her to Heaven, στο ρόλο ενός κακομαθημένου πλουσιοκόριτσου με βαθειά ψυχολογικά προβλήματα που θα βγουν στην επιφάνεια πολύ αργά. Θα ερωτευτεί και θα παντρευτεί έναν συγγραφέα, αλλά με την αρρωστημένη ζήλεια της θα κάνει τη ζωή δύσκολη σ'αυτόν και την οικογένειά της, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που θα οδηγηθεί σε ακραίες και εγκληματικές ενέργειες.

Πρόκειται για την ταινία στην οποία η Tierney κέρδισε τη μοναδική υποψηφιότητα για βραβείο όσκαρ στην καριέρα της. Συμπρωταγωνιστής της και θύμα όλων των περιστάσεων ο νεαρός Cornel Wilde, ο οποίος δεν φαντάζει και η καλύτερη επιλογή για το ρόλο. Δίπλα τους η εύθραυστη Jeanne Crain και ο Vincent Price σε μικρό ρόλο ενός αντιπαθητικού (τι άλλο;) δικηγόρου και πρώην της Tierney. Η ταινία είχε άλλες τρεις υποψηφιότητες και κέρδισε μόνο αυτό της έγχρωμης φωτογραφίας για τα υπέροχα τοπία του Μέιν, της Αριζόνα, των λιμνών της Καλιφόρνια και αλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: