Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Micmacs à tire-larigot (Μικροαπατεώνες στα δύσκολα)

Όλο το γνωστό κινηματογραφικό σύμπαν του Jean-Pierre Jeunet (ξέρετε, Delicatessen, Amelie κ.λ.π.) επιστρέφει σε πλήρη απαρτία. Οι μικρολεπτομέρειες που σε άλλες ταινίες σού κέντριζαν το ενδιαφέρον, στην φετινή του δημιουργία Micmacs: μικροαπατεώνες στα δύσκολα βρίσκονται μεγεθυμένες, έχοντας τον πρώτο ρόλο. Μια ταινία που σε άλλους μπορεί να μην πει πολλά, άλλοι μπορεί να ενθουσιαστούν, σίγουρα όμως θα τη θυμάσαι επειδή διασκέδασες πολύ βλέποντάς την. Και τι συμβαίνει στο έργο; Μια τρελαμένη παρέα από... περίεργα ατομάκια προσπαθεί να καταστρέψει δύο μεγαλέμπορους όπλων. Κι όλα αυτά ξεκινάνε χάρη στον πρωταγωνιστή που έφαγε μια σφαίρα στο κεφάλι φτιαγμένη από την εταιρεία του πρώτου και ο πατέρας του πέθανε από νάρκη που έφτιαξε η εταιρεία του δεύτερου.

Σημ.: ο γαλλικός τίτλος μεταφράζεται ως «ασταμάτητη τρέλα», αν και ο ίδιος ο Jeunet είπε ότι σημαίνει «μανούβρες με πάρα πολύ δράση». Κανένας γαλλομαθής εκεί έξω;

Δεν υπάρχουν σχόλια: