Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Cattle Empire (Άνθρωποι με σιδερένια καρδιά)

Η ταινία ξεκινάει με το παρολίγον λιντσάρισμα του πρωταγωνιστή Joel McCrea. Τον σώζει τελευταία στιγμή ο μεγαλοκτήμονας της περιοχής, ο οποίος έμεινε τυφλός εξαιτίας του McCrea. Η ιστορία περιπλέκεται όταν αποφασίζει να τον κάνει αρχηγό της ομάδας που θα οδηγήσει το τελευταίο μεγάλο του κοπάδι για να το πάει για πούλημα. Με τα πολλά δέχεται, όπως δέχεται να ηγηθεί και το κοπάδι του αντιπάλου του τυφλού. Ο πρώτος που θα φτάσει στον προορισμό θα πλουτίσει, ενώ ο δεύτερος θα πάρει ένα μεγάλο τίποτα. Οι καουμπόιδες που θα μισθώσει το τυφλό αφεντικό θα είναι οι κάτοικοι της πόλης που ήθελαν να τον λιντσάρουν και τώρα θα αναγκαστούν να δουλέψουν κάτω από τις διαταγές του. Όλη αυτή η πίεση κάποια στιγμή θα εκτονωθεί με βίαια αποτελέσματα αλλά αυτό θα οδηγήσει στο να λάμψει η αλήθεια και να αποκατασταθεί το όνομα του πρωταγωνιστή.

Από τα καλούτσικα b-movie γουέστερν της εποχής αποτελεί η ταινία Cattle Empire και μία από τις πάμπολλες που γυρνούσε ο Joel McCrea τότε. Στην παρούσα αναμειγνύουμε κλασικά στερεότυπα της άγριας δύσης με λίγο μυστήριο για το παρελθόν του μοναχικού πρωταγωνιστή, ο οποίος φυσικά έχει αξίες και δεν είναι κάποιος ψωροπερήφανος. Ό,τι πρέπει για τους φίλους του είδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: