Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

A Letter to Three Wives (Ένα γράμμα σε 3 γυναίκες)

Τρεις γυναίκες παίρνουν ένα γράμμα από την τέταρτη φίλη της παρέας τους η οποία τις ενημερώνει ότι φεύγει απ' την πόλη μαζί με κάποιον από τους συζύγους τους. Σοκαρισμένες αυτές δεν μπορούν να το επιβεβαιώσουν καθώς πρέπει να πάρουν το πλοίο και να πάνε στην ετήσια εκδρομή με τα παιδιά της μικρής πόλης. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής, όμως, η κάθε μία βρίσκει το χρόνο να αναπολήσει το παρελθόν της και τη σχέση της με το σύζυγό της. Μέσα από τρία μεγάλα φλάσμπακ βλέπουμε τη ζωή των ζευγαριών, το ιδιαίτερο στοιχείο που χαρακτηρίζει την καθεμιά τους και τη σχέση τους με την ιδιαίτερα σαγηνευτική γυναίκα Άντι Ρος (αυτήν που κλέβει έναν απ' τους συζύγους). Σημειώστε όμως ότι δεν την βλέπουμε ποτέ αλλά ακούμε μόνο τη φωνή της σε voice-over αφήγηση, κυρίως στην αρχή της ταινίας. Μαεστρική σκηνοθεσία από τον Joseph L. Mankiewicz, σε σενάριο του ιδίου. Κέρδισε τα πρώτα του δύο βραβεία όσκαρ (σκηνοθεσίας και σεναρίου) ένα χρόνο πριν τα πάρει όλα πάλι για... την Εύα. Οι έξι βασικοί πρωταγωνιστές ερμηνεύουν παραπάνω από καλά τους ρόλους τους με τον Kirk Douglas να είναι το μοναδικό μεγάλο όνομα, τον καιρό που ανέβαινε στο σταρ-σύστεμ. Καμία οικογενειακή σχέση με τον θεατρικό ηθοποιό Paul Douglas, ο οποίος εδώ κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο σε ηλικία 42 χρονών! Η ταινία λοιπόν A Letter to Three Wives παρακολουθείτε χαλαρά, με άνεση και σχετικό ενδιαφέρον, αν και είναι αρκετά παλιομοδίτικη όσον αφορά στους τρόπους και στις συμπεριφορές των καθωσπρέπει ανθρώπων.

4 σχόλια:

Mike είπε...

Συγχαρητηρια για την ωραια δουλεια που κανεις.
Να εισαι καλα αγαπητε φιλε που μας δινεις την ευκαιρια να ψαξουμε κι εμεις με τη σειρα μας και να δουμε κλασικες -οχι πολυ γνωστες- ταινιες. Θα ηθελα μονο να μου πεις αν, ολες οι ταινιες για τις οποιες γραφεις εδω, κυκλοφορουν ειτε σε dvd club ειτε στο διαδικτυο (με ελλ. υποτιτλους), η απλα ειναι ταινιες που εχεις δει παλαιοτερα, σε βιντεο και που δεν υπαρχουν καπου. Ευχαριστω.

zisis είπε...

Φίλε Mike, ευχαριστώ και να 'σαι καλά!

Το 98% των άρθρων γράφονται λίγες ώρες (ή λίγες μέρες) μετά τη θέαση των ταινιών. Οι περισσότερες κυκλοφορούν σε DVD και μπορείς να τις βρεις σε καλά μαγαζιά, αλλά μερικές μπορείς να τις βρεις ακόμα και... σε σουπερμάρκετ! Εντάξει, μιλάμε για έργα με γνωστά ονόματα όπως Bogart κλπ. Π.χ., εγώ είχα βρει πολλές στο Metropolis. Είναι και αρκετές όμως που τις βρίσκεις μόνο στο διαδίκτυο, αρκεί να ψάξεις καλά. Ελάχιστες έχουν όμως ελληνικούς υπότιτλους.

Αυτά τα ολίγα!

Mike είπε...

OK, ευχαριστω, καλη συνεχεια.

academy είπε...

Κλασσικότατο αριστούργημα του Μάνκιεβιτς αν και δεν συγκρίνεται με το All about eve.Aλλά θα μου πείς και πάλι ποιά συγκρίνεται με την Εύα??