Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Ballada o soldate (Μπαλάντα ενός στρατιώτη)

Ο Σοβιετικός νεαρός στρατιώτης και πρωταγωνιστής μας γίνεται ήρωας κατά λάθος και το μόνο που ζητάει είναι να πάρει μια ολιγοήμερη άδεια για να πάει να δει τη μητέρα του. Στον πηγαιμό συναντάει μια κοπελιά που κρύβεται στο ίδιο βαγόνι με αυτόν και μαζί περνάνε από διάφορες καταστάσεις που συνεχώς καθυστερούν τον φαντάρο και τον βγάζουν εκτός προγράμματος.

Η Μπαλάντα ενός στρατιώτη είναι μια ρεαλιστική, ανθρώπινη και συγκινητική ματιά για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μέσα από την απλή ιστορία του νεαρού, καλοκάγαθου φαντάρου. Παράλληλα βλέπουμε διάφορες ιστορίες από διάφορους μικρούς χαρακτήρες να εμπλουτίζουν το κοινωνικό παρασκήνιο. Συνολικά, έχουμε μια ανθρώπινη ταινία για τον πόλεμο, στον αντίποδα των ηρωικών αλλά ανούσιων ταινιών δράσης της εποχής. Αγαπημένη από το κοινό και πολυεπιτυχημένη ταινία με το σενάριο της να ήταν υποψήφιο για το αντίστοιχο όσκαρ στην απονομή του 1962.

Δεν υπάρχουν σχόλια: