Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Σάββατο 2 Μαΐου 2009

The Third Secret

Αμερικανός δημοσιογράφος στο Λονδίνο αρχίζει να ερευνά την υπόθεση αυτοκτονίας ενός επιφανούς ψυχαναλυτή. Κι αυτό για χάρη της μικρή κόρης του γιατρού που αυτή πιστεύει ότι δολοφονήθηκε. Μόνο που ανάμεσα στα ονόματα των ασθενών του γιατρού που ετοιμάζεται να ερευνήσει βρίσκεται και το δικό του.

Η βρετανική παραγωγή The Third Secret είναι κατά βάση ένα ψυχολογικό δράμα με λίγες «θριλερικές», χιτσκοκικές θα λέγαμε, προεκτάσεις. Πολύ καλή η σκηνοθεσία του έμπειρου Charles Crichton και πανέμορφη ασπρόμαυρη φωτογραφία. Επειδή όμως ο πρωταγωνιστής μας είναι δημοσιογράφος, εκμαιεύει πληροφορίες και αντιδράσεις από τους υπόπτους ύστερα από πολύ μπλα-μπλα. Αυτό είναι το μόνο θέμα που μπορεί να κουράσει τους «σύγχρονους» θεατές. Κατά τα άλλα είναι ένα πολύ καλό δομημένο έργο με την κατάλληλη ανατροπή στο τέλος που σε στέλνει αδιάβαστο. Τι Σάιμαλαν και παπαριές μού λες μετά! Στο καστ βρίσκουμε τον Ιρλανδό Stephen Boyd (ο φίλος/αντίπαλος του... Μπεν Χουρ) ίσως στην καλύτερή του ερμηνεία, την μικρή Pamela Franklin, αρκετούς βρετανούς σε μικρούς (γκεστ) ρόλους όπως τον Richard Attenborough και τον Jack Hawkins και τη Judi Dench αγνώριστη, σε ρόλο γραμματέως σε πολύ νεαρή ηλικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: