Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Rio Lobo

Η τελευταία ταινία του Howard Hawks ξεκινάει με μια θεαματική ληστεία ενός τρένου που μεταφέρει μια χρηματαποστολή από αντάρτες της Ομοσπονδίας. Ο αρχηγός του τρένου (Τζον Γουέιν) φυλακίζει τους δύο ηγέτες των εχθρών· οι τρεις τους όμως αργότερα, όταν τελειώσει η διαμάχη, γίνονται φίλοι. Αναζητούν μαζί τους προδότες μέσα στην Ένωση που είναι υπεύθυνοι για μια αλυσίδα ληστειών τρένων, μια αποστολή που μοιραία οδηγείται στο τέλος σε ένα ξέφρενο πιστολίδι.

Το Rio Lobo γυρίστηκε το 1970 και κλείνει την άτυπη τριλογία των ταινιών μετά τον Rio Bravo και το El Dorado. Η γραφή του για εκείνη την εποχή που κυκλοφόρησε φαντάζει αρκετά παλιομοδίτικη, κατακρεουργήθηκε από τους τότε κριτικούς και το κοινό σφύριξε αδιάφορα. Ένα κλασικίζον γουέστερν, μέσα στα χρόνια της αμφισβήτησης, ήταν λίγο δύσκολο να ενθουσιάσει. Αλλά ακόμα και σήμερα συστήνεται μόνο για τους φαν του είδους και τους φαν του John Wayne.

Δεν υπάρχουν σχόλια: