Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

The Treasure of the Sierra Madre

Γιος σκηνοθετεί τον πατέρα και το αποτέλεσμα είναι να κερδίσει ο πρώτος δύο όσκαρ για τη σκηνοθεσία και για το σενάριο και ο δεύτερος ένα β' ανδρικού ρόλου. Όλα αυτά στην καλύτερη (για τον υπογράφοντα) ταινία του John Huston και μία από τις καλύτερες του παγκόσμιου κινηματογράφου, το Θησαυρό της Σιέρα Μάντρε, παραγωγής 1948.

Δύο αποτυχημένοι τυχοδιώκτες (οι Humphrey Bogart και Tim Holt) βρίσκονται στο Μεξικό αναζητώντας να πιάσουν την καλή. Όταν γνωρίσουν έναν ηλικιωμένο και έμπειρο χρυσοθήρα που γνωρίζει από καλές τοποθεσίες με χρυσό, θα συγκροτήσουν μια τριάδα σκαπανέων και θα οδεύσουν στα βουνά του Μεξικό προς αναζήτηση του πολύτιμου μεταλλεύματος. Δεν θα αργήσουν να βρουν αυτό που ψάχνουν, αλλά τότε είναι που θα οδηγηθούν σταδιακά προς την παράνοια από τη φιλαργυρία και την απληστία τους, έχοντας να αντιμετωπίσουν επίσης ληστές και διεφθαρμένους αστυνομικούς. Απίστευτες ερμηνείες από την πρωταγωνιστική τριάδα με τον πιο άπληστο Bogart να ξεχωρίζει, ίσως και λόγω ξεχωριστής προτίμησης από τον υπογράφοντα. Μια ταινία για τη σκοτεινή φιλοχρήματη πλευρά των ανθρώπινων παθών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: