Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Holiday (Μαζί σου για πάντα)

Στην ταινία Holiday του 1938 (καμία σχέση μ'αυτήν του Jude Law, έτσι) σκηνοθετημένη από τον George Cukor και βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό του Philip Barry, συναντάμε για άλλη μια φορά το κινηματογραφικό ζεύγος των Cary Grant και Katharine Hepburn. Ο Grant, στο ρόλο του αυτοδημιούργητου ανθρώπου που εργάστηκε σε κάθε είδους δουλειά μέχρι να φτάσει σε κάποιο καλό οικονομικό επίπεδο αλλά κοιτάει και να διασκεδάζει όσο περισσότερο μπορεί, συναντάει στις διακοπές του την αδερφή της Hepburn, ερωτεύονται και ετοιμάζονται να παντρευτούν. Όταν συναντήσει την αρκετά πλούσια και συντηρητική οικογένειά της, αντιλαμβάνεται ότι θα πρέπει να αλλάξει αρκετά από τα πιστεύω του για να πετύχει αυτός ο γάμος. Διότι ο Grant σκόπευε, μόλις πετύχει μια μεγάλη επαγγελματική επιτυχία, να την κοπανήσει για διακοπές διαρκείας, να γυρίσει τον κόσμο, να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του και να αποφασίσει τι πραγματικά θέλει να κάνει στη ζωή του. Αυτά όμως δεν τα συμμερίζεται ο μπαμπάς της νύφης ούτε η μέλλουσα σύζυγος. Εκτός από το μαύρο πρόβατο της οικογένειας, που δεν είναι άλλη από την Hepburn.

Το πρώτο μισό μέρος της ταινίας είναι περισσότερο Grant. Το δεύτερο μισό είναι Hepburn. Το νόημα της ζωής και πώς να το χάσετε, θα μπορούσε να είναι ο εναλλακτικός τίτλος. Μια must-see ταινία για τους φίλους του πρωταγωνιστικού ζευγαριού. Χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο φυσικά, η ταινία παρακολουθείται παραπάνω και από ευχάριστα. Η παρουσία και μόνο των δυό τους φτάνει και περισσεύει. Αυτό δεν επιζητούμε από τους σταρ στις ταινίες ώρες-ώρες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: