Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

The Bishop's Wife (Ένας άγγελος στη Γη)

Άλλη μια χριστουγεννιάτικη ταινία που είδαμε μέσα στη ζέστη. Όπως και το Θαύμα στο Μανχάταν, η ταινία The Bishop's Wife έχει παρόμοιο υπόβαθρο, είναι κι αυτή ταινία φαντασίας, κυκλοφόρησε επίσης το 1947 και ήταν κι αυτή υποψήφια για όσκαρ καλύτερης ταινίας. Και όπως μπορείτε να μαντέψετε, το χριστουγεννιάτικο και εντελώς χριστιανικό της ύφος φτάνει και περισσεύει για να σας... απωθήσει. Σε αντίθεση όμως με την προγενέστερη, είναι μια καθαρά ενήλικη ταινία. Κι αυτό οφείλεται στα υπονούμενα και τον τρόπο που φλερτάρει ο... άγγελος Cary Grant τη γυναίκα του επισκόπου (όπως λέει και ο τίτλος) David Niven. Βασισμένη στο βιβλίο του Robert Nathan, η ταινία είναι αρκετά ευχάριστη και σε κερδίζει με το αγνό της πνεύμα και τους ελκυστικούς πρωταγωνιστές. Σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται η παρουσία του Cary Grant, ο οποίος με το χαμόγελο στα χείλη δίνει σημασία σε όλους τους ανθρώπους και προσπαθεί να τους βοηθήσει απλώς είτε ταρακουνώντας είτε... φλερτάροντάς τους έτσι ώστε να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Σημειώνουμε ότι η σύζυγος Loretta Young κέρδισε το όσκαρ ερμηνείας εκείνη τη χρονιά για άλλη ταινία: The Farmer's Daughter. Μπορεί να έχετε δει επίσης κάποια παρόμοια ταινία με τον Denzel Washinton και την (ατάλαντη) Whitney Houston. Είναι το υποδεέστερο ριμέικ της με τίτλο The Preacher's Wife.

Δεν υπάρχουν σχόλια: