Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Σάββατο 16 Αυγούστου 2008

Benny & Joon

Όλα τα λεφτά στην ταινία μας Benny & Joon του 1993 είναι φυσικά ο νεαρός Johnny Depp. Ο οποίος εδώ υποδύεται έναν φανατικό οπαδό του Buster Keaton· τόσο φανατικό που όλες του οι κινήσεις είναι βγαλμένες από το ρεπερτόριο του μεγαλού κωμικού. Η ταινία έτσι σε πολλά σημεία αποτείνει φόρο τιμής σε διάσημες ταινίες της εποχής του βωβού, αναπαρριστώντας διάσημες σκηνές από το Χρυσοθήρα του Τσάπλιν, το Girl Shy με τον Harrold Lloyd και το Safety Last, επίσης με τον Lloyd.

Τώρα, η ρομαντική σχέση ανάμεσα στον Depp και στην πνευματικά διαταραγμένη αδερφή του Benny, την Joon, είναι μια ακόμα σταγόνα πρωτοτυπίας μέσα στην κλισαρισμένη κατά τα άλλα ταινία μας. Οικογενειακοί καβγάδες, αδερφός δεν μπορεί να σταυρώσει γκόμενα εξαιτίας των βίαιων ξεσπασμάτων της αδερφής, ο Depp εισβάλλει στο σύμπαν τους και διαταράσσει τις ισορροπίες, γκομενικά καβγαδάκια και το πιάσατε το νόημα... Ενδιαφέρον πάντως το συμπρωταγωνιστικό καστ με Julianne Moore, Oliver Platt και William Macy.

Δεν υπάρχουν σχόλια: