Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008

Union Pacific

Επειδή έχουμε να κάνουμε με μια ταινία του Cecil B. DeMille, όπως καταλαβαίνετε, η ταινία Union Pacific θα πρέπει να είναι επικών διαστάσεων. Η διάρκειά της είναι 2 ώρες και 15 λεπτά, έχει μεγάλα και εντυπωσιακά σκηνικά, εντυπωσιακές επίσης καταστροφές και στη μέση της ιστορίας μας μια φιλία και ένα ερωτικό τρίγωνο. Η ταινία εξιστορεί τις προσπάθειες κατασκευής του πρώτου σιδηροδρομικού δικτύου που θα ένωναν την Ανατολή με τη Δύση. Διάφοροι οπορτουνιστές όμως αντιτίθονται σ' αυτή την κατασκευή σαμποτάροντας με διάφορους τρόπους το όλο εγχείρημα. Οι δύο πρωταγωνιστές μας είναι παλιοί φίλοι απ' τον πόλεμο, αντίπαλοι σ' αυτήν την ιστορία και ανταγωνιστές για την καρδιά της Barbara Stanwyck. Αν δεν υπήρχε και η τόσο έντονα γελοία απεικόνιση των «κακών» Ινδιάνων, θα μιλούσαμε για μεγάλη ταινία. Βρισκόμαστε όμως στο 1939...

Παρεπιμπτόντως, η ταινία επρόκειτο να διαγωνιστεί στο πρώτο φεστιβάλ των Καννών εκείνη τη χρονιά, κάτι που δεν έγινε εξαιτίας της εισόδου της Γαλλίας στον πόλεμο και της ακύρωσης του Φεστιβάλ. Το 2002 όμως αποφασίστηκε να διαγωνιστούν οι ταινίες που είχαν προγραμματιστεί για το 1939 και δόθηκε αναδρομικά στην ταινία ο Χρυσός Φοίνικας!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να το δω αυτό. Κυκλοφορεί dvd κανονικά;

Unknown είπε...

Ήθελα κάτι να σου πω, διότι περιπτώσεις όπως η δική σου, αν μη τι άλλο, δεν πρέπει να στερούνται της παραμικρής αναγνώρισης που αφθόνως δικαιούνται: Κάνεις σπουδαία δουλειά εδώ και μόνο επειδή αναφέρεις, ανασύρεις και, ελπίζω, ανακινείς, το ενδιαφέρον για μια ολόκληρη κινηματογραφία. Αν κρίνω σωστά και όχι επιπόλαια, είναι πολλαπλάσια η δυσκολία σου, "εκτός των τειχών" εννοώ, να γνωρίσεις - πόσο μάλλον να ενδιαφερθείς - για το σινεμά που αναγράφεις.
Σ' ευχαριστώ για το θάρρος που μου δίνεις.
Και την χαρά.

zisis είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, φίλε μου Ηλία. Οι δυσκολίες είναι όντως πολλές αλλά προσπαθούμε να μην δίνουμε σημασία, για να μην πάθουν τίποτα και τα νεύρα μας, δηλαδή!

Ζαμούκ: στο Ελλάντα νομίζω ότι δεν κυκλοφορεί DVD. Στο άμαζον όμως μπορείς να το βρεις εύκολα.